top of page

Sutarkullas sommartips #1: Raseborgs slottsruiner & sommarteater


Foto: Fotloose / Emilia Nyberg

I vår lilla serie "Sutarkullas sommartips" vill vi lyfta fram några av våra bästa utflyktsmål, sevärdheter och annat roligt som finns att göra i trakterna kring Raseborg. Först ut är Raseborgs slottsruiner och Sommarteatern som bara ligger 7 km från Sutarkulla.

Raseborgs slott byggdes på en bergsklippa omgiven av vatten på 1370-talet för att fungera som ett centrum för förvaltningen i västra Nyland och övervaka sjöfarten och handeln över Finska viken. Blomstringstiden inföll år 1450-1460 och 1558 övergavs borgen och stod öde i 300 år tills den första restaureringen ägde rum på 1800-talet. (Källa: visitraseborg.org)

Idag är platsen ett populärt utflyktsmål där du kan picnica på slottsängen, få dramatiserade guidningar av slottsfrun Katarina och göra tidsresor. Det ordnas även olika evenemang intill slottsruinerna och näst i tur står "Knektens medeltid" som ordnas 16-17.7 i form av en Medeltida marknad och torneringar. Dessuttom finns en pop-up restaurang inne i Riddarsalen i borgen.

Intill slottsruinerna ligger även den populära Raseborgs sommarteater som i år bjuder in till mycket dans och musik genom sin föreställning Fotloose. Musikalen ger rum för en stor ensemble med många nya unga talanger som för första gången står på sommarteaterns scen. Det bjuds på en glad och fartfylld show som Sutarkulla varmt kan rekommendera!

Fotloose spelar på onsdagar och torsdagar kl. 19 och på lördag och söndagar kl. 16, så det passar alldeles utmärkt att vika in hos oss på kaffe innan du fortsätter din färd ner mot slottsruinerna.

Under Knektens Medeltid kan du äta vid långbord i Riddarsalen.


Aktuellt
Arkiv
Följ oss
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Basic Square
bottom of page