top of page

På Farmors vis


"Jaffapaus i gröngräset". Syskonen Nyberg picnicar i Sutarkullas trädgård på 1960-talet.

På vår cafémeny håller vi oss ganska långt till traditionella bakverk som dessutom har anknytning till familjen. Här hittar du t.ex. "Gamla Farmors goda ess", "Mommos nallekaka" (som alltid hade strykande åtgång bland barnbarnen) och så klassikern "Farmors drömtårta", som alltid har serverats på Sutarkulla då det vankas kalas. Receptet är natuligtvis Farmors och drömtårtan fylls av en smarrig smörkräm (det enda rätta att fylla en drömtårta med, om ni frågar oss). Den backas dessutom glutenfri, så de som inte tål gluten kan också njuta av denna läckerhet!


Precis som Uffe och Lisso fikade med uppfriskande Jaffa i solskenet på 60-talet, kan du även idag köpa dig en flaska Jaffa då du besöker oss. Kaffet som vi kokar är ekologiskt och serveras naturligtvis i gammaldags, spröda kaffekoppar. Varje kopp väljs med omsorg ut till våra kaffedrickande kunder.


Förutom våra klassiska bakverk försöker vi även dagligen ha något mjölk- och äggfritt att erbjuda våra kunder. Fråga vad vi har på menyn för dagen då du besöker oss! Till helgen planerar vi att servera en god raw-cheesecake som passar fint för de som äter enligt vegansk diet. Dessutom har vi fruntimmersveckan på intågande och då utlovas det nya spännande bakverk varje dag för att fira namnsdagsbarnen!

Farmors Drömtårta är Sutarkullas paradefterrätt och bakas på traditionellt vis med äkta smörkräm.


Aktuellt
Arkiv
Följ oss
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Basic Square
bottom of page