top of page

Sutarkullas sommartips #2: Malmbacka


9 km sydväst om Sutarkulla, i Snappertuna, hittar du Malmbacka - en stugby där du kan njuta av den lantliga miljön, tillreda mat över öppen eld och sova i kolarkojor på fårskinnsfällar.

På området finns även tre stycken gamla kolbotten som är spår från 1600-talet då det i kolmilor framställdes kol för utvinning av järn i bruken i västnyland. Två av dessa är bevarade och 9-10.9 ordnas i tidsenlig stil en Kolarhelg på Malmbacka. Här kan man delta i de olika arbetsskedena av ett milbygge och lära sig arbetet som förr utfördes i skogarna. På programmet står naturligtvis miltändning och milan får sitt namn, folkdansuppvisning, gudstjänst vid kolmilan, musik, vedhuggartävling och utställningen "Kolskogens svarta guld" som i bild och text berättar om kolmilor i västnyland.

Maten tillreder man som besökare själv över öppen eld, t.ex. i grillstugan Thelma. Liksom Thelma har även alla andra byggnader på området personliga namn. Om du inte vill övernatta kan du även bara boka in dig för en grill- och bastukväll på området.

Övernattningen på Malmbacka är verkligen speciell, då du kan sova i äkta kolarkojor byggda i traditionell stil, eller i kolarstuga eller andra timrade stugor. Med hjälp av öppen eld och sköna fårskinnsfällar håller du dig varm genom natten och sover garanterat skönt efter en kväll den friska utomhusluften.

Vi på Sutarkulla kan varmt rekommendera ett besök på Malmbacka för en avkopplande och skön stund ute i naturen.

Läs mer om vilka upplevelser de har att erbjuda på Malmbackas hemsida: här.


Aktuellt
Arkiv
Följ oss
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Basic Square
bottom of page