10/04/2018

Sommaren 2017 var väldigt lyckad med många besök och vi tackar hjärtligast alla som besökte oss och skapade härliga minnen! Med anledning av tidsbrist kommer vi tyvärr inte ha möjlighet att ordna café på Sutarkulla sommaren 2018. 

Vi tackar alla som understött oss! Kanske vi ses igen i framtiden. ♥

Sara & Emilia

27/07/2017

Det är få kvällar som staden lever upp som den gör i den sista fredagen i juli, då Karisnatten traditionsenligt infaller. Om du väljer att besöka Karis bara en gång i året, är det just denna dag det lönar sig att pricka in besöket. Staden myllrar nämligen av liv och det ordnas program på många håll i staden. 

För första gång...

25/07/2017

Här på Sutarkulla gillar vi, föga överraskande, idén om att öppna sommarcafé. Därför vill vi nu i vår tredje del av sommartips lyfta fram tre av traktens sommarcafén som vi gillar. Många har öppet endast under juli månad, så nu lönar det sig att pricka in den där caférundan du haft i bakhuvudet hela sommaren!

Bara ett stenka...

17/07/2017

Fruntimmersveckan härstammar från medeltiden då man i Sverige och Finland firade fyra kvinnliga helgon mellan 20-24 juli: Sankta Margareta av Antiochia, sankta Praxedis, sankta Maria Magdalena och sankta Christina av Bolsena. År 1689 adderades Sara (efter Abrahams hustru) och 1755 ersatte Johanna Praxedes för den 21:a juli....

16/07/2017

9 km sydväst om Sutarkulla, i Snappertuna, hittar du Malmbacka - en stugby där du kan njuta av den lantliga miljön, tillreda mat över öppen eld och sova i kolarkojor på fårskinnsfällar.

På området finns även tre stycken gamla kolbotten som är spår från 1600-talet då det i kolmilor framställdes kol för utvinning av järn...

13/07/2017

 "Jaffapaus i gröngräset". Syskonen Nyberg picnicar i Sutarkullas trädgård på 1960-talet.

På vår cafémeny håller vi oss ganska långt till traditionella bakverk som dessutom har anknytning till familjen. Här hittar du t.ex. "Gamla Farmors goda ess", "Mommos nallekaka" (som alltid hade strykande åtgång bland barnbarnen) och så...

10/07/2017

 Foto: Fotloose / Emilia Nyberg

I vår lilla serie "Sutarkullas sommartips" vill vi lyfta fram några av våra bästa utflyktsmål, sevärdheter och annat roligt som finns att göra i trakterna kring Raseborg. Först ut är Raseborgs slottsruiner och Sommarteatern som bara ligger 7 km från Sutarkulla. 

Raseborgs slott byggdes på en be...

09/07/2017

På Sutarkulla har det varit full fart hela veckan och med dryga 350 besökare kan vi inte annat än tacka alla som tagit sig hit på kaffe under veckans gång. Roligt att det är så många som hittat hit. Passande nog har även det soliga vädret äntligen hittat fram så vi har fått njuta av riktigt fina sommardagar.

Katterna Hugo oc...

04/07/2017

Efter mycket planering och förhandsarbete är det äntligen dags att öppna vårt sommarcafé! Idag, kl. 12 slår vi upp de bildliga portarna, smäller igång kaffepannan och dukar upp med familjens favoritbakverk. Vi hoppas alla gäster som hittar till Sutarkulla skall trivas och njuter av sommardagen oavsett vilket väder det bjuds...

01/07/2017

 Endast 10 minuters bilfärd från Karis centrum hittar du idyllen på Sutarkulla. Det tar ej länge att cykla, så har du lite mer tid lämpar sig besöket perfekt att kombinera med en cykelutfärd. Fortsätt därefter ner till Raseborgs slottsruiner eller vidare runt Läppträsket när kaffet är uppdrucket. 

Please reload

July 13, 2017

July 4, 2017

Please reload

Senaste nyheter
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now