top of page

Sutarkullas sommartips #3: traktens sommarcaféer

Här på Sutarkulla gillar vi, föga överraskande, idén om att öppna sommarcafé. Därför vill vi nu i vår tredje del av sommartips lyfta fram tre av traktens sommarcafén som vi gillar. Många har öppet endast under juli månad, så nu lönar det sig att pricka in den där caférundan du haft i bakhuvudet hela sommaren!

Bara ett stenkast ifrån Karis centrum landar du mitt i Bullerbyidyllen hos Noras Café Dagny i Dönsby. Här bjuds det på hembakta, glutenfria bakverk och i trädgården hittar du gulliga kaniner, ankor och höns som du kan hälsa på. Cafe Dagny är öppet daglien kl. 13–18 fram till 31.7 samt har ett pop-up tillfälle 5.8.

I Krämars, på en ekologisk bondgård hittar du Café Ivan & Alexander och ett gäng sällskapliga hönor som glatt strövar omkring på gården. Caféets namn kommer från de två ryska krigsfångarna, Ivar & Alexander, som togs till fånga under fortsättningskriget och kom som arbetskraft till gården under 1940-talet. Cafét är öppen hela juli månad, mellan kl. 12–19.

Foto: Café Gamla Stan

En gammal veteran i kategorin för sommarcafén är Café Gamla Stan i Ekenäs. Här kan du njuta av läcker jordgubbstårta under de lummiga äppelträden och varje tisdag bjuder familjen Andersson in till en heldag fylld av trubadurmusik. Cafét är öppet varje dag kl. 11-19 fram till första veckoslutet i september.

Passa på att njuta av alla Västnyländska sommarcaféer medan de ännu är öppna!

Här på Sutarkulla håller vi öppet ännu denna vecka och stänger på söndag kl. 18.30. Välkomna!


Aktuellt
Arkiv
Följ oss
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook Basic Square
bottom of page